Mokymų kalendorius
SEKITE NAUJIENAS
MASTAS IR RELIGIJA
Lektorė Vijolė Bradauskienė
Dalykas padės pažinti įvairių šalių religijos įtaką maisto vartojimo tradicijoms ir maisto ruošimui. Supažindins su pagrindiniais šalių kultūriniais skirtumais, su pagrindinėmis maisto vartojimo taisyklėmis, kurios padės padavėjams, barmenams, restorano administratoriams, viešojo maitinimo įstaigų vadovams ir kitiems labiau atsižvelgti į maisto teikimą ir gaminimo būdus savo įstaigose.
Dalyko apimtis - 8 ak. val., 0,3 kredito
Reikalavimai klausytojams: ne žemesnis kaip vidurinis išsilavinimas
Kompetencija |
Mokymo(si) pasiekimai |
3.4. Sudaryti valgiaraštį įvairių tautų ir pasaulio religijų atstovams. |
Žinių ir supratimo įgijimas: 3.4.1. Žinos pagrindinių pasaulio religijų atstovų maitinimosi tradicijas. |
Gebėjimų įgijimas: 3.4.2. Gebės sudaryti valgiaraštį įvairių tautų ir pasaulio religijų atstovams. |
Dalyko temų pavadinimai |
1. Pasaulio religijos. |
2. Azijos ir Europos šalių religijos ir mitybos reikalavimai. |
3. Religija ir maistas Artimuosiuose Rytuose. |
4. Religija ir maistas Tolimuosiuose Rytuose. |